Dag 01: Bergen op Zoom – De Koog, Kennis maken en daarna balans opmaken

Volgens het navigatiesysteem, is het twee en een half uur rijden naar Den Helder, van waar we met de veerpont in ongeveer 20 minuten naar Texel zullen varen. We hebben Charlie gisteravond al naar zijn logeeradres gebracht en het plan is om rond de klok van 8:00 uur te vertrekken.IMG_9973

Als ik de laatste vaat doe en met een sponsje een dubbelwandig theeglas schoonmaak, spring de binnenkant kapot en behalve dat er een flinke vleeswond is aan mijn wijsvinger, blijft mijn ring achter een stuk glas hangen, waardoor ik mijn hand ook niet 1, 2, 3 uit het glas krijg. Uiteindelijk lukt het me om mijn ring enigszins te draaien en ben ik in elk geval van het glas verlost. Het bloed uiteraard vreselijk, maar gelukkig zit er, zo te voelen, geen glas meer in de vinger. Marijke ontpopt zich als verpleegkundige en zorgt voor het vakkundig verbinden van de vinger.

Het is uiteindelijk 8:15 uur als we vertrekken. We bereiken zonder problemen de Brienenoord en dan blijkt dat er op de A4 file staat, maar het navigatiesysteem loodst ons via Bodegraven en Alphen aan de Rijn, keurig om de file heen. Het is 10:45 uur als we in Den Helder aansluiten in de rij die op de overtocht wacht. Op maandag kost dat € 37,- Om 11:00 uur kunnen we aan boord.

IMG_9974

Omdat het voor mij al 35 jaar geleden is dat ik op Texel was en voor Marijke 25 jaar, besluiten we om de overtocht aan dek te doen. Zoals te verwachten was, vliegen er tientallen meeuwen mee, die allemaal hopen wat te kunnen eten. Dit geeft mij de gelegenheid om wat foto’s te maken.

IMG_4962IMG_4973

IMG_4971IMG_4978

We vinden zonder problemen het hotel, maar omdat het nog geen 12:00 uur is, zijn de kamers nog niet klaar; we zullen nog een uurtje geduld moeten hebben.

IMG_9981

We besluiten naar het dorp, dat slechts op 200 meter afstand ligt, te lopen, om een broodje te eten.

IMG_9983IMG_9985

Marijke gaat voor een broodje rosbief met pesto en ik kies voor ei, spek en tomaat. Marijke neemt een bitter lemon en ik ga voor een koud biertje van Hertogh Jan; we laten het ons goed smaken.

Als we rond de klok van 13:00 uur terug zijn bij ons hotel, kunnen we naar onze kamer, die zich op de eerste verdieping bevindt. Het blijkt een grote kamer te zijn met een indeling die we nog niet eerder in een hotel zijn tegen gekomen. Door deze indeling heeft de kamer iets van een suite weg.

IMG_9988IMG_9987

Als we om 13:20 naar beneden lopen, maken we alvast kennis met een aantal mensen en het stel dat in het dorp naast ons zat tijdens de lunch, is er ook. We krijgen koffie en een Texelse lekkernij en dan druppelen de overige deelnemers ook binnen.

IMG_9990

Als de koffie op  is, gaan we naar binnen toe en heeft Willy, de cursusleidster een oefening voor ons; je moet iets noemen, waar je van houdt en het moet beginnen met de eerste letter van je voornaam. Op deze manier kun je door middel van associatie, sneller de namen van de andere deelnemers leren. Marijke benoemt Mandarijn en ik Rode wijn.

IMG_9991

Voordat we om 18:00 uur gaan dineren, is er nog voldoende tijd voor een borrel op het terras. We zitten aan tafel met Marjan en Wim, die in Amsterdam Osdorp wonen en we nemen allemaal een Texels Skuumkoppe, het lokale bier en dat smaakt naar meer Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_9993IMG_9995

Er is een lange tafel gedekt en het eten is van restaurant kwaliteit en men probeert zo veel mogelijk producten van het eiland te gebruiken. We beginnen met een smaakmaker, voordat het voorgerecht wordt geserveerd.

IMG_9996IMG_9997

Het hoofdgerecht bestaat uit kalfsvlees en dat wordt boterzacht geserveerd. Het toetje lijkt een beetje op panna cotta en smaakt voortreffelijk.

IMG_9999IMG_0001

Het avondprogramma gaat dieper in op wat je meeneemt en wat je achterlaat, als je met pensioen gaat. Het is rond 21:30 uur afgelopen, waarna de meeste van ons nog even genieten van een drankje, voordat we rond een uur of 22:30 naar onze kamer gaan.

Advertentie
Dit bericht werd geplaatst in Dag 01 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Dag 01: Bergen op Zoom – De Koog, Kennis maken en daarna balans opmaken

  1. Pingback: Cursus Pensioen in Zicht | Dvdguy's Blog

  2. Pingback: Cursus Pensioen in Zicht - DVDGuy's BlogDVDGuy's Blog

  3. Ineke zegt:

    Heee, wat leuk, bekend hotel, wij waren daar vorig jaar eind november ook voor een weekendje.
    Niet gek om daar voor die cursus naar toe te ‘moeten’.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s