Dag 04: Likeurmakerij en wijnproeverij

We starten vandaag met communicatie over rolverdeling en plannen.

IMG_0064IMG_0065

Na de lunch vertrekken we naar Oosterend, waar we een bezoek zullen brengen aan het Wijnhuis Oosterend, het oudste wijnhuis en de oudste likeurmakerij van Texel.

IMG_5190IMG_5192

Het interieur is in elk geval de moeite van het bezichtigen al waard en dat schept verwachtingen Knipogende emoticon.

IMG_5193

IMG_5195IMG_5196IMG_5198

IMG_5202IMG_5201

We krijgen om te beginnen allemaal een advocaatje om te proeven en dat smaakt zeker niet verkeerd. Hierna volgt een likeurtje met speculaaskruiden en ook dat smaakt prima. Kan natuurlijk zijn dat wij, als “spons”, drank al gauw lekker vinden, maar het kan ook zo maar zijn dat het gewoon lekker was Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_5206IMG_5205

Alle receptuur blijkt opgeslagen in de computer; een en ander is qua samenstelling aan allerlei regeltjes gebonden en luistert dus soms erg nauw.

IMG_5204        IMG_5207

IMG_5209

Als we het pand verlaten, staan we recht tegenover een kerk en bijbehorende begraafplaats.

IMG_5213

IMG_5211        IMG_5212

Willy neemt ons vervolgens mee op een korte wandeling langs prachtige, schilderachtige straatjes en huisjes.

IMG_5222IMG_5218

IMG_5226IMG_5228

Hierna rijden we terug naar het hotel en hebben we nog net even tijd om naar het dorp te gaan om een Skuumkoppe te drinken, voordat om 16:30 uur de wijnproeverij begint. We hoeven bij Bilder al niks meer te zeggen, want als we gaan zitten, wordt er gelijk gevraagd of we 4 Skuumkoppe willen hebben Emoticon die tong uitsteekt.

IMG_0073

We zijn keurig op tijd terug in het hotel.

IMG_0075IMG_0074

Omdat dit onze laatste avond is, heeft Kitty het idee geopperd om Willy een “certificaat” te overhandigen, als dank voor de plezierige presentatie; Willy is duidelijk onder de indruk en als je goed kijkt, zie je dat het haar ook ontroert.

        IMG_0076        IMG_0082

Vervolgens gaat de proeverij van start en we krijgen een prima uitleg over de cress, de smaak die de cress oproept en de wijn die we daarbij te drinken krijgen.

IMG_0079         IMG_0084

IMG_0089         IMG_0092

Het is een geslaagde proeverij en het is inmiddels 18:00 uur als we aan tafel gaan voor het diner. Omdat de weersvoorspelling vanavond regen voorziet, is er binnen gedekt.

De amuse is vanavond gazpacho. Het voorgerecht is carpaccio en het hoofdgerecht is een stukje zwaardvisfilet op een bedje van couscous. Het toetje is een puree van aardbei.

IMG_0093IMG_0094

IMG_0095IMG_0097

Een van de obers maakt een aantal foto’s van ons allemaal. Hij klimt zelfs op een stoel om een mooi overzicht te krijgen.

IMG_5231IMG_5232

IMG_5240IMG_5242

Om 19:45 uur gaan we verder en wordt je talentenprofiel behandeld.

IMG_0098

Als we rond 21:00 uur klaar zijn, barst de verwachtte regen los, maar het duurt gelukkig niet lang. We drinken met zijn allen nog een glaasje en dan zoeken de meesten van ons het bed op; het was weer een enerverende dag.

IMG_0100IMG_5244

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Dag 04 en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s